Julstämning trots regn i Häradshammar

Utanför Häradshammars Bygdegård strilade regnet ned. Inne i Bygdegården var det familjevänligt och mysigt. Precis som det skall vara när det är dags för Vikbolandsjul. En Julmässa som invigdes i går.

Flatrökt ål, en delikatess för julbordet. Björn Aronsson visar upp den fina ålen.
FOTO: Larsson Björn

Flatrökt ål, en delikatess för julbordet. Björn Aronsson visar upp den fina ålen. FOTO: Larsson Björn

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2003-11-28 04:00
Vikbolandsjul har en lång tradition och årets upplaga var sina föregångare lik. Det var hantverksutställning i två plan med cirka 55 utställare, det fanns en stor matpaviljong och det bakades bröd på gammeldags vis i Yxnöstugan. Precis som det brukar vara.
Berit Malmqvist invigde och den första dagen underhöll Ros-Marie Mårtensson och Anders Andersson.

Hemstöpta ljus
Inger Flink var på plats för fjärde gången och sålde ljus i olika former.
- Naturligtvis ljus som jag stöpt själv, berättar Inger. De här grenljusen har jag faktiskt doppat 35 gången innan de blev klara.
I rummet bredvid fanns Inglis Svenson och Maria Thorstensson.
- Vi kommer från Skärblacka och det är faktiskt första gången vi är med här på Vikbolandet, sade Inglis som tyckte det var trivsamt och fungerade bra.
I matpaviljongen såldes hembakat bröd, garanterat bakat på smör och Björn Aronsson hade god åtgång på sin rökta ål.
- Men även siken är populär, medgav Björn och jag kan garantera att alla som är här och vill ha rök fisk skall kunna få detta.
I Yxnöstugan fanns bland annat Inger Högström, Siv Hellström, Anna-Stina Nilsson och Sören Trygg som alla hade olika uppgifter i bagarjobbet.

Allt gick åt
- Vi säljer allt bröd vi kan få, sade Siv Hellström. Och här bakades franska, rågbullar, limpor och hålkakor. Och det var bröd som försvann från disken så fort det svalnat.
Vikbolandsjul fortsätter nu över veckoslutet fram till söndagskväll. Och då hoppas man att det mesta skall vara sålt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om