Kallrökt lax med äggröra

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-17 01:05
Sommarköket ska vara en kombination av enkelhet, säsongsanpassning och vardagslyx. Kanske i form av rökt fisk med sommarfräscha tillbehör.Rökt lax ska man vara försiktig med att värma. Bättre att servera varma tillbehör och låta laxen vara kall. Några tunna skivor rökt lax som bjuds med en örtkryddad äggröra är perfekt sommarmat. Gräslök, bladpersilja, dill och timjan sätter fin smak.Skär laxen i tunna skivor. Skölj och hacka alla örter. Förbered salladen. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt grädde, salt och vitpeppar, gärna direkt från kvarn. Vispa samman helt lätt.Smält en matsked smör på medelvärme i vid, låg kastrull. Slå i den kalla äggsmeten och rör med träsked så inget fastnar i botten. Fortsätt att röra till dess smeten börjar stelna. Tillsätt örtkryddor och en smörklick. Stäng av värmen på spisen, men fortsätt att röra. Äggröran ska vara krämig och inte grynig när den är klar.
4 personer
400 g kallrökt lax Till äggröran:8 ägg3 msk grädde1 krm salt1 krm vitpeppar1 msk hackad bladpersilja1 msk hackad dill1 msk hackad gräslökev. ett par hackade timjankvistar2-3 msk smörTill servering:
Blandad salladCitron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om