Kalventrecôte med grönpepparsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-10-28 00:27
Vågar du bjuda på entrecote och pommes frites? Antagligen är det många som gillar det men få som vågar stå för det.Entrecôte från kalv kan vara svårt att hitta, men köp om det dyker upp. Kalventrecôten är visserligen mindre men inte lika fet som på äldre djur. Pommes frites gör du själv, gott om än inte nyttigt.Om du är försiktig går det bra att fritera i vanlig kastrull.Skala och skär potatisen i drygt centimeterbreda strimlor. Lägg strimlorna i en skål med kallt vatten. Efter en timma torkas de i ren handduk.Stek köttet i medelvarm panna. Salta och peppra lätt. Ta upp och håll köttet varmt. Lägg en klyftad gul lök i pannan och tillsätt grädde, vatten, kalvfond och grönpeppar. Låt allt sjuda samman till en tät sås.Fritera potatisen i omgångar i 170 gradig olja. Färdig pommes frites hålls varmt i 70-gradig ugn med luckan på glänt.
Recept
700 g entrecôte, gärna från kalvsmör och rapsoljasalt och pepparTill såsen:2 dl grädde2 dl vatten1 msk konc. kalvfond1 gul lök1 msk grönpepparTill potatisen:8-10 potatisar1 liter friteringsolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om