Kokt fisk med äggsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-10-30 00:16
I tider där snart sagt all mat kryddas med chili krävs det ett visst mod för att laga milt och finstämt. Som kokt fisk med äggsås till exempel.Kokt fisk är mat som de flesta mår bra av att äta. Med snälla tillbehör som äggsås och kokt potatis får magen en lugn stund bland allt kryddat och syrat.Koka och skala äggen. Hacka dem inte alltför fint, bäst blir det med kniv då matberedare gör mos av dem. Koka upp vatten med lök, salt och krossad vitpeppar. Dela fiskfiléerna i portionsbitar och lägg dem försiktigt i vattnet. Sjud 3-4 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och sila av en deciliter vätska till fiskspadet.Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med vätska från koket, mjölk och grädde. Smula i en halv fiskbuljongtärning och sjud såsen ett par minuter, rör ner ägghacket och sjud ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Recept
4 personer
700 g stor koljafilé alternativt gråsej eller Alaska pollocksalt och grovkrossad vitpeppar1 gul lökTill såsen:2 msk smör2 msk vetemjöl1 dl fiskspad1/2 fiskbuljongtärning3 dl mjölk1 dl grädde3 hårdkokta ägg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om