Kokt fisk med dillsås

4 T

4 T

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-03-19 00:15
Kokt fiskfilé med mild dillsås, ärter och kokt potatis. Så enkelt och så gott.Man behöver inte vara stjärnkock för att koka fisk med lyckat resultat. Vatten, en nypa salt och varsam sjudning snarare än kokning är hela hemligheten. Servera gärna mild vitsås smaksatt med dill, söta gröna ärter och kokt potatis av mjölig sort till.Fräs smör och mjöl i kastrull. Späd med mjölk och grädde till slät sås. Sjud såsen fem minuter. Smaka av med dill, salt, peppar, buljongtärning och en skvätt vitvinsvinäger. Koka ärter i saltat och sockrat vatten.Lägg fisken i kastrull och slå på vatten så det täcker. Beräkna en dryg matsked salt per liter vatten. Sjud fisken varsamt under lock, cirka 2-3 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt fisken efterdra i vattnet någon minut. Låt fisken rinna av ordentligt innan den läggs på tallrikar. Det kan löna sig att "mellanlanda" fisken på hushållspapper för att bli av med onödigt kokvatten.
Recept
4 personer
800 g fiskfilé av hoki, sej eller gädda1 msk saltTill såsen:
2 msk smör2 msk vetemjöl3 1/2 dl mjölk1 1/2 dl grädde1 fiskbuljongtärning1 tsk vitvinsvinägersalt och vitpeppar3-4 msk hackad dillTill serveringen:
kokt potatisärter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om