Kokt kapkummel med vitvinssås och sparris

Norrköping2009-05-19 00:15
Kokt fisk med vitvinssås en vardag? Nja, den lyxen klarar inte en normal hushållskassa. Så det blir till att fuska med vinäger i stället för vin.Mild vinäger ger fin smak åt fisksåsen. Serveras till fisk som sjuds i silat spad för att slippa kryddrester på tallriken.
Gör så här:
1. Stöt kryddpepparkornen i mortel. Koka upp en dryg liter vatten, lägg i pepparkrosset, lagerblad och en dryg tesked salt. Sjud lagen några minuter. Sila bort kryddorna. Lägg fisken i kastrullen och slå på den silade lagen.2. Koka upp vatten och grädde till såsen. Lägg i en fiskbuljongtärning och slå i mild vinäger. Red såsen med maizena och sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra.3. Sjud den gröna sparrisen 4-5 minuter i saltat vatten.4. Sjud fisken ett par minuter. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra en dryg minut till innan den lyfts upp med hålslev och läggs upp på tallrikar. Toppa med sparris och sås.
Recept
För 4 personer600 g kapkummel1 lagerblad1 tsk stött kryddpeppar1 tsk salt1 l vattenTill såsen:3 dl vatten1 dl grädde1 fiskbuljongtärning1 msk mild vitvinsvinägermaizena till redningsalt och pepparAtt äta till:grön sparriscitronkokt potatis
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om