Kokt lax med örthollandaise

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-10-14 00:17
Det är hur enkelt som helst att koka fisk. Ändå hamnar den nästan undantagslöst i stekpannan. Nu ändrar vi på det.Portionsbitar av lax behöver bara sjuda några minuter för att bli klara. Med hemvispad hollandaisesås smaksatt med timjan blir det rena festen.Smält smöret på låg värme. Vispa äggulor och vinäger i rostfri kastrull på mycket låg värme. Äggsmeten ska bli fluffig, nästan fast. Vispa ner det smälta smöret i omgångar. Avsluta med cayennepeppar, finhackad timjan, senap och salt.Koka upp vatten, vin, salt, krossad vitpeppar, lagerblad och purjolök. Lägg i laxbitarna och sjud dem cirka 4 minuter under lock. Lyft upp den färdiga fisken med hålslev och låt den rinna av på hushållspapper innan den läggs på tallrik.
Recept
För 4 personer
4 skinn- och benfria portionsbitar lax 1 liter vatten1 dl torrt vitt vin1 msk salt5 vitpepparkorn1 lagerblad1 bit purjolökTill såsen:
150 g smör3 äggulor1 tsk vitvinsvinäger1 msk finhackad timjan1 knivspets cayennepeppar1-1 1/2 msk ljus, fransk senap av Dijontypsalt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om