Det blev Norrköpingssonen Johan Torell som fick förtroendet att ta över krogverksamheten i det Eschelsonska huset vid Gamla Torget. Den 25 maj ska sportbaren Allstar slå upp portarna.
– I dag känns det bra. Jag känner mig trygg och lugn. Allt känns greppbart. Men hade du frågat för tre dagar sen, så hade du fått ett helt annat svar, säger Johan och ler.
Hantverkare springer kors och tvärs inne i lokalen. En chaufför kommer och undrar var han ska lämna ölet. Köksmästaren har en fråga. Utåt sett verkar det kaotiskt.
Hinner du verkligen klart till öppningsdagen?
– Inga problem. Efter att vi fick komma in i lokalerna i slutet av februari har arbetet hållit tidplanen. Man vet aldrig vad som kan dyka upp i gamla hus, men vi har inte blivit för överraskade.
Allstar ingår i en kedja. Inredningen måste därmed följa ett visst mönster.
– Det måste vara svarta och röda möbler, men i övrigt ska det vara lokalt. Som stor IFK-supporter var jag ju tvungen att ha med en egen Curva Nordahl. Och rummet bakom, där vi sitter nu, heter Södra Promenaden.
Väggarna pryds av idrottsstjärnor som exempelvis Armand Duplantis och Victor Hedman, men även lokala mästare som Ebba Årsjö.
– Jag vill inte ha en massa gamla stjärnor, det ska vara aktuella namn.
Totalt är lokalen indelad i fem-sex olika zoner med egna tv-skärmar och tillhörande ljud.
– Jag vill inte vara en konkurrent till IFK, jag vill vara ett komplement. Hemmamatcherna ska man se live på arenan, men vid bortamatcher får man gärna samlas här.
Uteserveringen ska också stå klar till premiären.
– Vi har öppna fönster mot baren, på så vis får vi en bra logistik.
Blir det någon storbildsskärm på torget?
– Vi får se. Jag tycker personligen sport på tv ska upplevas inomhus, då blir man inte störd av solen. Men vid stora mästerskap under sommarhalvåret, kan det bli aktuellt.
Men man behöver, enligt Johan, inte vara sportintresserad för att trivas på hans krog.
– Det blir också musik. Framför allt vill jag locka med god mat. Det blir en amerikanskinspirerad meny med kött i flera olika storlekar. Men det finns också sallader och vegetariska alternativ, förklarar krögaren.
I dryckesväg blir det åtta olika öl på fat, men även andra märken i kylen. Lokala producenter av öl och rom finns också tillgängliga.
Det sägs vara svårt med rekrytering i restaurangbranschen just nu. Hur har det varit för din del?
– Rekrytering var faktiskt det första jag började med, och det är jag glad över. Intresset har varit stort, vi gick ut i sociala medier och runt 100 ansökningar kom in. Personalen består av 25 namn i lönelistan, varav 8-10 är heltidsanställda.
Krogen kommer ha öppet sju dagar i veckan.
– Tre dagar är heliga; midsommarafton, midsommardagen och julafton. Då förtjänar personalen ledigt.
Det är en stor satsning han gör, 53-åringen med rötterna i Lindö.
– Det är rejält. Det är stora kostnader i början, men jag har satsat på möbler som ska hålla i tio år. Jag har också en bra överenskommelse med fastighetsägaren Castellum.
Du är inte orolig för att dra igång nu när matpriserna skenar?
– Mitt motto är att inte oroa sig för något som man inte kan påverka.
Johan Torell började jobba på Spiralen Sport en gång i tiden. Därefter har han bland annat jobbat på Coca-Cola i 17 år.
– Jag har jobbat med mat och dryck. Men nu tar jag chansen som krögare. Jag gillar mat och jag gillar sport, det är därför jag gör den här satsningen.