Det var söndag eftermiddag. Malin Karlsson var på väg hem till Klockaretorpet när hon kände röklukten tränga in i bilen.
Paniken spred sig vid upptäckten att det kom ut gnistor från bilens underrede.
Hon svängde över vägen in i närmaste parkeringsficka, en dygnsparkering, utan avgift, som ligger 40 meter från hennes garage i Klockaretorpet. Längre än så kom hon inte.
- Hon ringde till mig och bad om hjälp. En fjäder fram på bilen var av och hade skurit in i däcket. Jag lyckades inte reda ut det, trots att jag hade med ett extra däck, berättar hennes pappa Lars Sackler, och fortsätter:
- Vi fattade ju att det kanske skulle bli problem att vi stod i fel färdriktning så tog vi kontakt med polisen och bad dem komma till platsen. Och det gjorde de. De skrev också en rapport över händelsen.
För att undvika parkeringsböter bad Lars Sackler att polisen skulle utfärda en lapp och lägga i bilen för att meddela parkeringsvakterna att de varit på platsen.
Föreslog egen lapp
- Men de hade tydligen inte befogenhet att göra det, däremot ringde de till stationen och meddelade att inga andra poliser skulle lappa. Vi fick också veta att det räckte med att vi skrev en egen lapp och lade i vindrutan där vi hänvisade till att polisen varit där och att vi fått dispens att ha bilen stående på platsen till nästa förmiddag, fortsätter han.
Han påpekar också att polisen gjorde bedömningen att bilen inte på något sätt utgjorde en trafikfara.
- I så fall hade de bett oss att omgående bärga bort den, men å andra sidan, vart skulle vi ha bärgat den? Det är ju ingen verkstad öppen en söndagskväll.
Malin Karlsson gjorde därför som polisen uppmanat, placerade en egen lapp med all information vid vindrutan.
Boten på plats 6.30
- Men strax före klockan halvsju på morgonen dagen efter hade hon ändå en p-bot på vindrutan. En bot hon fått just för att bilen stod i fel riktning.
Eftersom det är kommunen som ansvarar för parkeringsövervakningen på området, tog Lars Sackler kontakt med den ansvarige.
- Jag fick svaret att hans personal inte kan läsa alla lappar som ligger vid vindrutorna. Men varför inte? Är de analfabeter? frågar han sig irriterat.
Det enda Malin Karlsson har att göra är att överklaga till polismyndigheten.
- Handläggningen är på mellan två och fyra månader, det kanske säger lite om hur det här sköts. Men tack och lov fick vi i alla fall hjälp av en polistjänsteman att göra överklagan, säger Lars Sackler.