Korvspett med kall pestodipp

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-05-23 04:00
Kryddig korv och kall sås är en spännande kombination. Sitter korvarna dessutom på spett och såsen smaksätts med basilikapesto är det snubblande nära festmat.
Kryddiga korvar som sätts upp på spett förvandlar det vardagliga korvtemat till något riktigt roligt. Pasta, råkostsallad samt en kall dippsås smaksatt med basilikapesto gör att rätten uppskattas av de flesta. Annorlunda men inte krångligt.
Dela korvarna i 2-3 centimeter långa bitar. Skala och skär de röda lökarna i bitar. Varva korv och lök på träspett. Lägg spetten i ugnsfast form och pensla dem med olja. Krydda lätt med salt och peppar.
Stek spetten cirka tio minuter i 225 graders ugn. Under tiden kokas pastan.
Vispa ihop ett par matskedar pesto med två deciliter crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar. Pestodippen serveras kall till spetten.
Slå upp pastan i durkslag och låt rinna av. Lägg i en klick smör och krydda med lite svartpeppar.
4 personer
4 st Chorizo eller annan kryddstark korv
2 röda lökar
1-2 msk matolja
salt och peppar
Till pestodippen:
2 dl crème fraiche
2 msk pesto
salt och svartpeppar
Till serveringen:
pasta
vitkålssallad
träpinnar till spetten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om