Kyckling med grönsaker och ananas i sötsur sås

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-01-31 00:15
Kyckling köps numera i bitar. Praktiskt för alla som måste laga gott på begränsad tid.Sötsura rätter är uppskattade i Sverige. Här är smaksättningen inspirerad av kinaköken, men kombinationen söt och surt finns även i svenska klassiker som inlagd sill och dillkött. Inget nytt under himlen, med andra ord.Koka upp vinäger, strösocker, tomatpuré, apelsinjuice, vatten och ingefära. Red med maizena löst i vatten. Skär den gula löken i skivor, tomater, gurka och ananas i bitar. Strimla kycklingen. Glöm inte att tvätta händer och redskap efteråt.Bryn köttet med olja i het panna. Salta och peppra lätt. Efter ett par minuter tillsätts löken, efter ytterligare en minut tomat, gurka och ananas. Fräs allt en sista minut. Slå på den färdiga såsen och låt allt bli varmt utan att koka. Serveras med ris.
4 personer
500 g kycklingfilé2 tomater1 gul lök1/2 gurka1 liten burk ananas matoljasalt och pepparTill såsen:2 msk rödvinsvinäger2 1/2 msk strösocker1 tsk tomatpuré1 1/2 dl apelsinjuice1 dl vatten1/2 tsk mald ingefäramaizena till redning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om