Kycklinggryta med senap och kapris

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2009-03-13 00:15
Sugen på gryta men saknar tid att stå vid spisen? Då är det kyckling som gäller. Här med fransk senap och kapris.Grytan innehåller även bitar av blandade rotsaker. Har du tid skär du ner dem själv. Är tid en bristvara finns färdiga rotfruktsblandningar i affärens frysdisk.Skär kycklingköttet
i bitar med ett par centimeters sida. Skala och hacka den gula löken. Finhacka vitlöksklyftan och rosmarinen. Förbered rotsakerna, det vill säga skala och skär dem i bitar eller köp färdig rotsaksblandning. Fräs kyckling, lökar och rotsaker med olivolja
i stekgryta eller rymlig kastrull. Klicka i senap och tillsätt vatten eller vin samt grädde och kycklingfond. Koka upp och sjud 10 minuter under lock. Red av med maizena och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med kapris, salt och peppar. Servera med ris eller bulgur.
Recept
För 4 personer600 g benfritt kyckling- kött500 g blandade rotsa ker (morot, rotselleri och kålrot)1 stor gul lök1 vitlöksklyfta1-2 msk olivolja2 kvistar färsk rosmarin2 msk dijonsenap3 dl vatten eller torrt vitt vin2 dl grädde1 msk konc. kycklingfondmaizenasalt och peppar3 msk inlagd kaprisris eller bulgur
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om