Kycklingspett tandoori med currysalsa

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-02-21 00:15
Tandoori är en indisk kryddblandning som finns att köpa färdig. Här friskar vi upp den med färsk vitlök och ingefära.Kokbar yoghurt ersätter grädde i det här indiskt inspirerade receptet. Kryddningen är påtaglig men inte överdrivet stark. Ris är bästa tillbehöret.Skär kycklingköttet i bitar som träs upp på grillpinnar. Blanda marinad av kryddor, vitlök, ingefära och yoghurt. Pensla grillspetten flödigt med marinad och låt dem dra 2 timmar.Skiva svampen, strimla morötterna och hacka den gula löken till salsan. Smålökarna får vara hela. Fräs grönsakerna med olja och curry. Slå i vatten, fond och yoghurt. Sjud någon minut utan lock och smaka av.Stek grillspetten först med olja i stekpanna, sedan i 200 graders ugn cirka 5-8 minuter. Bjuds med ris.
4 personer/8 spett
500 g kycklingfiléer8 grillspett av trä2 msk tandoorikrydda1 msk garam masala (indisk kryddblandning)1 msk riven, färsk ingefära2 vitlöksklyftor2 dl yoghurtolja till stekningTill currysalsan:100 g champinjoner100 g smålökar2 morötter1 gul lök2 msk olja1 msk curry2 dl vatten1 msk kycklingfond2 dl kokbar yoghurtsalt och vitpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om