Kycklingwok med basilika
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Fint strimlade grönsaker och små bitar av kyckling kan förberedas. Woka hastigt i helt panna. Wok ska vara krispig, vilket förutsätter kort uppvärmning i het panna. Se bara till att kycklingköttet verkligen hinner bli genomstekt.
Strimla kycklingköttet. Tvätta redskap och händer noga. Skölj och strimla paprika och lök. Skala och skär morot i tunna stavar. Dela broccolin i små buketter. Ge broccoli, morot och bönor ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt koket med kallt vatten. De ska inte kokas mjuka utan bara så pass att råheten släpper.
Blanda och woka alla grönsaker med olja i het panna. Ta upp och fortsätt med kycklingbitarna. Avslutningsvis blandas allt. Krydda med salt och vitpeppar.
Dra pannan från spisen och droppa över färska basilikablad och lägg på klyftor av tomat. Serveras direkt med ris eller bara gott bröd.
4 personer
500 g kycklingfilé
1 grön paprika
1 röd paprika
1 röd lök
1/2 purjolök
1-2 morötter
broccilibuketter
gröna bönor
3 msk rapsolja
salt och vitpeppar
1 kruka färsk basilika
2 tomater
500 g kycklingfilé
1 grön paprika
1 röd paprika
1 röd lök
1/2 purjolök
1-2 morötter
broccilibuketter
gröna bönor
3 msk rapsolja
salt och vitpeppar
1 kruka färsk basilika
2 tomater
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!