Lammgryta med linser och curry

Foto: Dan Strandqvist

Norrköping2009-08-27 00:15
Det doftar indisk restaurang i hela huset när grytan står på spisen. Gillar man curry är det en väldoft och om så inte är fallet ska man nog leta efter ett annat recept.Gör så här:1. Skär köttet i en centimeter tjocka skivor. Skala och skär löken i bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Fräs kött, lök och äpple med rapsolja i gryta. När köttet fått lite färg tillsätts curry. Vänd runt och späd med vatten.2. Lägg i gröna linser som inte behöver vara blötlagda. Tillsätt garam masala, 2 matskedar hackad timjan och kalvfond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda sakta i 30 minuter.3. Slå i grädde och red grytan lätt med maizena. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ris och lättkokt broccoli.
Recept
För 4 personer
700 g benfritt lammkött1 syrligt äpple1 gul lök2 dl gröna linser2 msk rapsolja1 msk het curry1 msk garam masala1/2 kruka färsk timjan1 1/2 msk konc. kalvfond7 dl vatten2 dl gräddemaizenasalt och svartpepparAtt äta till:
broccolibuketterris
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om