Lammkorv med pasta och vitlökssås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-23 00:15
Pasta i olika färger ger tveklöst maten mer färg. Servera gärna lättstekt lammkorv och vitlökssås till.Trocolore brukar den kallas, pasta i olika färger. Om allt sköts på gammeldags sätt färgas den med spenat till grönt, tomat till rött och ägg till gult. Koka upp vatten, grädde och kycklingfond. Pressa i vitlök, red av med maizena löst i vatten och sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt och peppar mot slutet. Koka pasta utan att överkoka (en dödssynd) och stek lammkorv med lika delar smör och olivolja i medelvarm panna. Tänk på att kvalitetskorv ofta är gjord i naturfjälster vilket inte klarar alltför stark värme utan att spricka. Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över såsen. Toppa med lammkorv och garnera gärna med färsk basilika.
Recept
För 4 personer
600 g lammkorvpasta i olika färgersmör och olivoljaTill såsen:
2 dl vatten1 dl grädde1 msk konc. kycklingfond1-2 pressade vitlöksklyftormaizena till redningfärsk basilika till garnering
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om