Lammkotletter med potatisgratäng

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-10-22 00:15
Lammkotletter med vitlöksdoftande potatisgratäng är mat som får smaklökarna att göra kullerbyttor av glädje. Potatisgratängen behöver en timme i ugnen för att bli riktigt krämig och god. Välj gärna en mjölig potatissort, som King Edward, så blir gratängen extra krämig. Skala och skiva potatis och lök ganska tunt. Blanda med pressad vitlök, salt, peppar, grädde och mjölk. Tippa upp i ugnsfast form och grädda i 175 graders ugn, cirka 1 timme.Krydda kotletterna med timjan, salt och peppar och stek dem i medelvarm panna. En minut på vardera sidan brukar vara lagom, längre om man vill ha dem genomstekta. Värm färdig tomatsås och grönsaker att servera till.
Recept
För 4 personer
800 g lammkotlettersmör och rapsolja till stekning1 krm timjansalt och vitpepparTill gratängen:1 kg mjölig potatis1 gul lök1-2 vitlöksklyftor3 dl grädde2 dl standardmjölksalt och vitpepparAtt äta till:
1 burk färdig tomatsås (pastasås)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om