Lammkotletter Provencale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-02-08 00:15
Lammkotletter är bland det godaste man kan äta. Här med tillbehör som passar det goda köttet.Stektiden är noga för att köttet ska bli som man vill ha det. En stektermometer ger överlägsen kontroll.Koka upp rödvin, vatten, kalvfond och timjan i kastrull. Red med maizena och sjud 5 minuter. Sila och färga med sojakulör. Salta och peppra.Putsa köttet. Hacka vitlök, rosmarin och timjan. Blanda med olja och gnid in köttet. Salta, peppra och stick in en stektermometer. Stek köttet i 175 graders ugn tills innertemperaturen är knappt 65 grader. Ta ut och linda in i folie. Skiva upp köttet efter 10 minuter. Skiva och varva zucchini, aubergin och tomat i ugnsfast form och krydda med timjan, havssalt och svartpeppar. Ringa över olivolja och stek grönsakerna 15 minuter i 175 graders ugn.
4 personer
800 g putsad enkel lammkotlettrad med ben (lammracks)salt och peppar2 vitlöksklyftor1 msk hackad rosmarin1 msk hackad timjan2 msk olivoljaTill servering:
2 zucchini2 auberginer4 tomater5 timjankvistarflingsalt, olivolja och svartpepparTill skyn:
2 dl rödvin2 dl vatten1 1/2 msk konc. kalvfond2 timjankvistarmaizenasojakulörsalt och peppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om