Lammrulle med ugnsstekta grönsaker

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-09-21 04:00
Skär upp, fyll och rulla ihop. Det är principen när man lagar lammrulle. Normalt är det benfritt kött från bringan som används men här sätter vi kniven i finaste steken.
Skär upp steken så den kan fyllas ungefär som en rulltårta. Lammfärs, örter, vitlök och olivolja gör att den rätta smaken infinner sig.
Lägg steken på arbetsbänken och skär in från sidan. Rulla steken samtidigt som kniven arbetar sig in mot mitten i cirklar. Rulla ut steken och gnid in ytan med salt och vitpeppar.
Blanda lammfärs med kryddor och äggvita. Fördela färsen på köttet. Rulla och bind med bomullssnöre. Bryn i stekpanna och efterstek i 150 graders ugn till 65 graders kärntemperatur.
Låt köttet vila några minuter innan snöret lossas och köttet skivas upp.
Bjuds med bitar av grönsaker som kryddas med salt, peppar och timjan. Ringla över olivolja och stek med köttet i ugn cirka 30 minuter.
4 personer
1 kg urbenad lammstek
200 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka timjan
1 msk rosmarin
2 äggvitor
salt och vitpeppar
olivolja
Till grönsakerna:
2 auberginer
2 zucchini
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1/2 kruka timjan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om