Lax i papper

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-06-10 00:15
Det låter nästan som trolleri. Laga på dagen, slå in i paket och lägg allt i kylen. När det är dags att äta lägger man bara in paketen i varm ugn och vips är allt klart. Enklare kan det bara inte bli.Lax i papper är ett påfund hämtat från krogen. Där har man kunskap att förbereda och i praktiken är allt klart för snabb uppvärmning och servering. Ett paket per person och kokt potatis och kall hovmästarsås som tillbehör.Skala och hacka hårdkokta ägg. Smörfräs bladspenaten. Smaksätt den med koncentrerad kycklingfond, salt och vitpeppar. Ställ spenaten att svalna. Smöra fyra ark smörpapper lätt på mitten och lägg en skiva lax på ena halvan. Fördela bladspenat, hackat ägg och dill över och avsluta med återstående laxskivor.Vik ihop papperet på mitten och foga samman paketet med små veck i kanten. Lägg paketen i kylskåp i väntan på servering. Värm paketen 8-10 minuter i 225 graders ugn. Paketen serveras med hovmästarsås och kokt potatis.
Recept
4 personer
8 skivor gravad lax1 paket bladspenat1 tsk konc. kycklingfond2 hårdkokta ägg1 knippa dillsalt och pepparsmörsmörpapper
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om