Laxsallad med saffransdressing

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-05-21 04:00
Suget efter sallad kommer med de ljusa, långa dagarna. Men om kylan dröjer sig kvar kan man alltid servera salladen ljummen.
Stek laxen och låt den ligga några minuter så den intensiva värmen dämpas. Arrangera olika salladsblad och grönsaker på tallrikar och toppa med den ljumna fisken och en spännande dressing smaksatt med saffran.
Riv och blanda olika sorters sallad. Blanda saffran och olja i en skål. Rör ner crème fraiche och smaka av med lime och salt. Skär laxen i centimetertjocka skivor som steks i smör. Salta och peppra. Lägg upp salladen som en grund på tallrikar. Garnera med små buketter av blomkål, gurka i tärningar eller strimlor och tomater i klyftor eller skivor. Lägg ljummen lax i mitten och toppa med dressing. persilja och tunna skivor rödlök.
4 personer
1/2 kg skinn- och benfri lax
salt och peppar
smör till stekning
sallad, gärna flera sorter
1 litet blomkålshuvud
1/2 gurka
3-4 tomater
1 röd lök
persilja
1-2 lime frukter eller 1 citron
Till dressingen:
1 kuvert saffran
1 msk olivolja
2 dl lättcrème fraiche
1 msk färskpressad limejuice
salt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om