Laxtårta med löjrom
Foto: Fotograf saknas!
1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Kör kavringen till småsmulor i matberedare med kniven monterad. Häll på smöret och blanda. Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant.2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.3. Kör lax och gräslök i matberedaren, även nu med kniven monterad. Tillsätt keso, crème fraiche och vitpeppar. Smält gelatinbladen i en kastrull med en matsked vatten. Svag värme är det som gäller. Blanda gelatinvätskan med laxröran och tippa upp allt ovanpå brödet i pajformen. Ställ kallt i minst 6 timmar.4. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.
Recept
Till 6-10 personer
150 g kavring75 g smör5 gelatinblad200 g kallrökt lax4 msk hackad gräslök500 naturell keso2 dl crème fraiche1 krm vitpeppar2 burkar löjrom, ca 150 g
150 g kavring75 g smör5 gelatinblad200 g kallrökt lax4 msk hackad gräslök500 naturell keso2 dl crème fraiche1 krm vitpeppar2 burkar löjrom, ca 150 g
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!