Marinerad biff

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-06-07 00:00
Utflyktsspisen har oftast bara en låga. Samtidigt är suget efter något gott som störst när vi är ute
i det fria. Prova en marinerad biff med mycket smak och lite jobb.

Här ett recept på marinerad biff som funkar bra även under riktigt enkla förhållanden. Grunden fixar vi hemma men själva tillagningen sker ute i naturen var den än kan tänkas vara.

Skala och riv ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda allt med olja, soja, socker och peppar.

Strimla kött och skiva gul och purjolök ganska grovt. Blanda allt med marinad och kyl. Om det är riktigt varmt ute kan allt läggas en stund i frysen för att klara tiden fram till tillagning. Glöm inte att ta med ris, vatten och en blandad sallad.

4 personer

Till marinaden:

4 msk rapsolja

1 msk soja

1 msk socker

1 krm svartpeppar

1 tsk riven, färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

Till serveringen:

500 g strimlad lövbiff

2 gula lökar

1 liten purjolök

ris

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om