Marinerad fläskfilé

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-08-18 00:15
Färskpotatis är en tillgång så här års. God att äta och lätt att koka. Kokt potatis, salladsgrönsaker och marinerad fläskfilé är mat som passar speciellt bra under sommarmånaderna. Putsa bort hinnor och fett från fläskfilén. Skär köttet i 3-4 centimeter tjocka skivor som bankas ut lätt. Blanda olivolja med balsamvinäger och fint hackad timjan. Salta och peppra och vänd köttbitarna i marinaden. Ställ köttet kallt en halvtimme så smaken hinner sätta sig.Borsta och koka färskpotatis. Lägg upp salladsblad på tallrikar och garnera med tomat och rödlök i klyftor. Stek köttet i medelvarm panna. Lägg upp köttet på salladsbädden och garnera gärna med färsk timjan eller persilja. Nykokt färskpotatis i halvor placeras runt om. Avsluta med lite smaksatt olivolja.
Recept
För 4 personer
600 g fläskfilé1 msk olivolja1 msk balsamvinäger4-5 kvistar timjan1 krm salt1 krm svartpepparTill servering:
blandade salladsblad, roman, isberg, ekblad2-3 tomater1 rödlök800 g nykokt färskpotatis1-2 msk olivolja, gärna smaksatt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om