Marinerad lövbiff

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-09 04:00
Trött på de gamla vanliga lite torra lövbiffarna? Prova att marinera köttet i soja, vitlök och socker och servera det med blandade salladsgrönsaker och lime.
Lövbiff hade sin storhetstid på krogen för så där 40 år sedan. Då var det jättebiffar som gällde och helst serverade tillsammans med pommes frites och aromsmör. Känns ganska ute i dag, men lövbiffen behöver inte ratas för det. Här en modern lövbiff med asiatisk smaksättning. God som sallad eller som varmrätt med ris till.
Blanda socker, soja, olja och pressad vitlök i en skål. Strimla köttet och blanda det med marinaden. Ställ kallt minst 10 minuter. Arrangera salladsgrönsakerna på fyra tallrikar. Hetta upp en stekpanna och tippa köttet med marinad och allt i pannan. Stek under omrörning en dryg minut. Lägg upp köttet tillsammans med salladsgrönsakerna och toppa med en rejäl knippa färsk koriander.
4 personer
600 g lövbiff
1 msk strösocker
2 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
3-4 pressade vitlöks-
klyftor
Till serveringen:
1 huvud krispig grön-
sallad
1 röd lök
2-3 tomater
1/2 gurka
1 limefrukt
1 kruka färsk koriander
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om