Ny krogägare kör helt nytt koncept

Den 1 februari tar nya ägaren över Ölhuset. Gastropuben får nu en helt annan inriktning. "Det blir pizza och en hel del annat", säger Gabriel Gezici.

Säljaren. Morad Morad lämnar nu över Ölhuset till Gabriel Gezici.

Säljaren. Morad Morad lämnar nu över Ölhuset till Gabriel Gezici.

Foto: Michael Svensson

Norrköping2018-01-19 19:30

Ölhuset, ett populärt vattenhål i samband med IFK Norrköpings hemmamatcher på Östgötaporten, las ut på försäljning på Blocket i september förra året.

Nu har krogen fått en ny ägare: Gabriel Gezici.

– Det känns kanon att det är äntligen är klart, säger Gezici.

Vad har du för planer med stället?

– Det kommer att bli ett helt annat stuk. Vi kommer att köra pizza men även a la carte. Vi kommer ha öppet både lunch och kvällar, säger Gabriel Gezici.

Gezici kommer närmast från pizzeria Campino i Söderköping – och han tar med sig namnet.

– Ölhuset kommer att heta Campino City Norrköping framöver, säger Gabriel

Från öl till pizza alltså?

– Ja, inledningsvis kommer vi inte ha rättigheter till att sälja alkohol, men i framtiden kanske det blir så, säger han.

Morad Morad, som säljer Ölhuset, till Gabriel Gezici tycker det är synd att konceptet nu ändras.

– Det känns lite trist, men det är ju inget jag kan påverka. Alla restaurangägare måste göra det de tror på, säger Morad Morad.

Fram till 1 februari kommer puben hålla öppet så länge lagret räcker.

– Då stället ska göras om helt så kör vi nu bartömning av både mat och dryck, säger Morad, som haft stället i två år.

Han kommer fortsätta driva Il Cibo och Mateo Xavier.

– Sen har jag lite planer på en ny verksamhet, men än är inget klart, säger Morad hemlighetsfullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om