– Vi experimenterar mycket med smaker och använder bara färska råvaror. Tanken är att servera en lyxigare pizza till ett överkomligt pris, säger Tobias Laving, restaurangägare.
Nu vill han och frun Sofia Laving som tillsammans driver Bakfickan i Söderköping visa att pizza kan vara mer än bara enkel snabbmat. Det nya stället ska följa samma koncept som parets restaurang i Söderköping, men istället för husmanskost så blir det här alltså en pizzeria. Adressen blir Värmlandsgatan där de nu tagit över en pizzerialokal som de också har gjort om i.
– Vi har fått bygga om allting och kommer att finslipa smakerna i två veckor nu fram till start. Nyårsdagen är den största pizzadagen på året, så vi tänkte att vi passar på att öppna då, säger Tobias Laving, när vi pratar med honom strax före jul.
Restaurangen kommer att heta Gastropizza och ska framförallt erbjuda hämtpizza. Tobias Laving hoppas speciellt på att deras skaldjurspizza, pizza con marisco, som serveras med bland annat blåmusslor ska göra succé på nyårsdagen.