Örtstuvad spenat

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-02-19 00:15
Timjan, helst färsk, och några droppar koncentrerad kycklingfond ger den vardagliga spenatstuvningen en ordentlig knuff uppåt i smak. Vill du komma bort från skolbespisningens trista spenatstuvning gör du så här. Koka en ganska tjock mjölkstuvning som smakas av med kycklingfond. Vänd ner hackad spenat och låt allt få ett uppkok, men just inte mer. Smaka av med timjan, salt och vitpeppar. Servera stuvningen till bräckt falukorv eller stekt, panerad fisk. Jodå, det ska vara kycklingfond i spenaten även när den bjuds med fisk. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och några matskedar grädde till ganska tjock stuvning. Smaksätt stuvningen med kycklingfond.Vänd ner den hackade spenaten. Fryst spenat kan läggas i direkt och behöver inte tinas före tillagningen. Låt koka upp och smaka av med ett par, tre kvistar fint hackad, färsk timjan. Avsluta med salt och vitpeppar. Serveras med kokt potatis och stekt korv eller fisk.
4 personer
250 g hackad spenat1 1/2 msk smör1 1/2 msk vetemjöl3 dl mjölk2-3 msk grädde1 tsk konc. kycklingfondfärsk timjansalt och vitpepparTill serveringen:
kokt potatisstekt korv eller fisk
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om