Det var lördagen den 13 augusti som Karen Saeed, 34, och hennes familj stannade på hamburgerrestaurangen Max på Ingelsta. Men knappt hade de hunnit börja äta innan hennes tolvårige son skrek "vad är det här?". Sedan kräktes han i baksätet. När han visade sin hamburgare såg Karen att det låg ett plastlock under ena brödskivan.
– Vi blev helt chockade. Det såg jäkligt äckligt ut och jag förstår inte hur personalen lyckades få med det där på en hamburgare, säger Karen och fortsätter:
– Min son kunde ju satt det i halsen. Nu fick han spy ner bilen i stället för att äta sig mätt.
När Karens man gått in och bytt till sig en ny hamburgare kom nästa otrevliga överraskning. För den nya hamburgaren var, enligt Karen, dränkt i salt.
– Min man kunde skrapa av saltkorn från hamburgaren och strö mellan sina fingrarna. När han visade det för personalen bad de om ursäkt och sa att deras chef skulle höra av sig till oss. Men än har ingen ringt, berättar Karen.
Efter händelsen har Karen och hennes familj inget sug efter hamburgare längre. Hon berättar vidare att hon aldrig kommer sätta sin fot på Max igen.
– Jag tycker att Max skiter i sina kunder, efter ett sånt här misstag är det minsta man kan förvänta sig ett samtal med en ursäkt, och kanske en förklaring till vad som gick fel egentligen, säger Karen.
Vi kontaktade Max som via mejl beklagade det inträffade och poängterade att de tar händelsen på största allvar.
– Vi har noga rutiner, men tyvärr brast det i detta fall och vi är mycket ledsna för det, skriver Helena Stenqvist, presskontakt på Max.
Enligt henne var restaurangpersonalen av uppfattningen att situationen löstes på plats i restaurangen. Men hon beklagar om det blivit ett missförstånd.
– Det är som sagt tråkigt att höra att gästen inte upplever att det har retts ut och vi vill ha ny kontakt med gästen för att göra det, skriver hon.
Hur hamnade det här plastlocket på en av era hamburgare?
– En snabb bedömning av det som har skett är att det är en kork som släppte när dressing skulle appliceras på burgaren, skriver Helena Stenqvist.
Hon skriver vidare att hamburgerkedjan håller på att byta ut modellen på dressingspatronerna och att den nya modellen inte kommer att riskera att hamna på någon hamburgare.