Panerad fisk med remouladsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-09-18 01:05
Enkel fisk som ishavssej eller hokifilé blir bäst om den dubbelpaneras. Blanda en egen remouladsås till - den slår det mesta på tub och burk.Dubbelpanerad fisk, det vill säga fisk vänd i mjöl, ägg och ströbröd får fin stekyta om den steks i lika delar smör och olja. Hemlagad remouladsås med lätt vinägersyra är ett överlägset tillbehör i små portioner.Hacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med crème fraiche, lag, vinäger och majonnäs. Smaksätt med dragon, salt och vitpeppar.Panera fisken i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i lika delar smör och olja som ger överlägsen smak och stekyta. Salta och peppra lätt efter vändning.Servera fisken med remouladsås och kokt potatis. Blandad grönsallad och citron smakar gott till.
4 personer
4 portionsfiléer av ishavssej eller hokifilé3 msk vetemjöl1 ägg1 dl ströbrödsalt och vitpepparsmör och olja till stekningTill remouladen:1 dl inlagda pickelsgrönsaker1 1/2 msk inlagd kapris1 msk lag från kaprisburken2 dl crème fraiche, gärna lätt1 dl majonnäs, gärna lätt1 msk vitvinsvinäger1/2 tsk torkad dragonsalt och vitpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om