På ett café i centrum anmärks det på brister i ordning i alla utrymmen där det förvaras och lagras livsmedel. Det var brister i rengöringen i bland annat den kyl där såser förvaras och i serveringens kaffemaskin. även golven i alla utrymmen var dåligt städade.
Frostig frys
På ett café och grillservering anmärkte inspektören på att pannkakorna förvarades i en ”mycket frostig frys”. Pannkakorna hade direktkontakt med frosten, står det i protokollet.
Dörren till köket var öppen, så flugorna flög in där och i kylrummet var det plus åtta grader – men räkorna som förvarades där har en högsta förvaringstemperatur på fyra plusgrader.
Chans att rätta till
En restaurang på But-ängen fick anmärkningar för att bland annat golvet under disk-bänken inte var rengjort.
I det fall det förekommer avvikelser från livsmedelslagstiftningen får matställena en chans att rätta till anmärkningarna.
Det ska ske inom en viss tid. Om inte anmärkningarna åtgärdats vid inspektörens återbesök blir matstället ett fall för Miljö- och hälsoskyddsnämnden.