Inne på Hagebygrillen har dagen precis startat. Zeki Hanouch hälsar med en mjölig hand, på överkroppen lyser en vit t-shirt med ett foto av sonen Gabriel som gick bort i cancer i januari. Vid bakbordet står Paolino Bucca, fyrafaldig världsmästare i pizzaakrobatik.
Han är på besök från Italien för att lära ut sina konster som en förberedelse inför den pizzaskola som är under uppstart och som ska hedra minnet av Gabriel.
– Min dröm var att han skulle bli duktig och tävla i pizzaakrobatik. Vi övade ofta tillsammans här på restaurangen innan öppning. Gabbe var duktig, en riktig stjärna.
Far och son visade upp sina konster i TV två gånger och bjöds in att delta i Talang i TV4. Men Gabriel blev sämre och någon tävling blev det inte. Efter fyra års kamp mot en hjärntumör gick han bort i januari i år.
– Vi stod varandra otroligt nära. Han var som min skugga.
Zeki Hanouch berättar att det varit ett tufft år men att han har stort stöd i sin religion och i sin familj. Han har inte heller gett upp tanken på att själv ställa upp i Talang.
– Erbjudandet står kvar och jag funderar fortfarande på att delta. I så fall kommer jag göra det för Gabbes skull.
Och intresset för pizzabakande bara växer.
– Från början fanns det kanske sju pizzerior i Norrköping, nu får du lägga till en nolla. Det kommer nya varianter hela tiden och folk vill lära sig att baka bra pizza.
Zeki Hanouch säger att han vill satsa på att lära ut pizzabakande och pizzaakrobatik till den yngre generationen eftersom de ofta är lättlärda och har stor möjlighet att utvecklas och bli duktiga. Gabbes Pizzaskola startar i höst och varje kurstillfälle kommer att pågå under några dagar i Hagebygrillens lokaler.
Paolino Bucca har bakat ut degen till en tunn cirkel, han kastar upp den i luften och på ett finger snurrar han den fortare och fortare tills den formas till jämnt vågig. Cirkeln vidgas och snart är den så tunn att det är förvånande hur den kan hålla samman. Han avslutar med att klä in en av restaurangens bagare i degen. Vännerna skrattar och berättar att sporten är populär i Italien, men att i VM är det just nu japaner som ligger i topp. Nästa gång blir förmodligen både italienare och japaner utmanade av en minst sagt skillad pizzaakrobat från Sverige. Men Zeki Hanouch oroar sig.
– Paolino får skicka mjöl till mig. Mjölet är inte lika bra här som i Italien.