Pasta med grönsaker och ostsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2009-08-15 00:15
Pasta med massor av grönsaker i krämig ostsås är gott även för de som normalt föredrar kött eller fisk.Paprika är lagom knaprig och smakrik för att ge rätten lite tuggmotstånd. Tillsammans med lök, både gul och vit, samt purjo och några färska champinjoner blir det fin smak på såsen.Gör så här:1. Dela champinjonerna, skär paprikorna och purjolöken i bitar. Hacka den gula löken grovt, finhacka vitlöksklyftan, skala och strimla moroten fint.2. Koka upp grädde, vatten och buljongtärning. Red av med maizena och sjud såsen fem minuter. Avsluta med ost och smaka av med svartpeppar. Salt behövs sällan då buljong och ost sköter den delen.3. Koka pastan.4. Hetta upp en stekpanna och stek grönsaksblandningen i olivolja. Smaksätt med timjan, salt och peppar.Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med ostsåsen. Garnera gärna med färska örter.
Recept
För 4 personer500 g svampfylld tortellini100 g färska champinjoner1 grön paprika1 gul & 1 röd paprika1 gul lök1 vitlöksklyfta1 bit purjolök1 morot1-2 kvistar färsk timjanolivolja
Till såsen:
2 dl grädde2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong1 1/2 dl riven ostmaizena till redningsvartpeppar (salt)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om