Pasta med kikärter och kidneybönor i tomatsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-03-31 01:15
Baljväxter är en utmärkt grund för vegetarisk matlagning. Rika på viktigt protein och mättande till lågt pris är tilltalande egenskaper.Numera finns en mängd färdiga bönor och bönblandningar som bara behöver värmas. Bra när tiden inte räcker till eget kok. Hemkokta bönor ger bättre ekonomi och de kan frysas i lagom stora förpackningar.Hacka och fräs en halv gul lök med olivolja i rymlig kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, basilika, persilja, salt och vitpeppar. Koka upp och sjud pastasåsen i 10 minuter. Blanda i kikärter och kidneybönor och låt allt bli genomvarmt.Koka pasta och lägg som grund. Fördela tomatsåsen över och garnera med hackad persilja.
Recept
4 personer
Till tomatsåsen:500 g krossade tomater2 msk konc. tomatpuré1 tärning grönsaksbuljong 1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk basilika1 tsk hackad persiljasalt och vitpeppar1 msk olivoljaTill serveringen:1 burk kokta kidneybönor (300 g)1 burk kokta kikärter (300 g)500 g färsk pastahackad persilja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om