Pasta med lime och musslor

Norrköping2008-08-12 00:15
Lime är en underbar krydda. De kärnfria frukterna är goda att pressa över såväl fisk som skaldjur. Med lite tur kan man hitta torkade limeblad i välsorterade affärer. Då är den asiatiska dörren öppnad på vid gavel. Prova gärna kombinationen lime, musslor och pasta som är bra mat när tiden är knapp.Koka upp vatten och grädde. Smaksätt med torkade limeblad som smulas direkt ned i kastrullen alternativt färskrivet limeskal. Smula i en tärning fiskbuljong och låt såsen sjuda några minuter.Koka pastan. Smaksätt såsen med salt och vitpeppar. Den ska ha tydlig limesmak. Red av med maizena till lätt simmig konsistens. Lägg upp pasta i portionsskålar och fördela limesåsen över. Toppa med musslor och valfria grönsaker.
recept
För 4 personer500 g färsk pastaTill såsen:3 dl vatten1 dl grädde4-6 torkade limeblad alt. rivet skal från 2 limefrukter1 tärning fiskbuljongsalt och vitpepparmaizena till redning1 stor burk musslor i vatten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om