Pasta med quorn i paprikasås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-19 00:15
Quorn är ett svampprotein som ersätter kött i vegetarisk matlagning. Produkten är praktisk och finns i olika former, allt från hela bitar till finhackad. Här väljer vi mindre bitar som blandas med paprika och lök i en smakfull pastasås.Skala och hacka de gula lökarna. Dela paprikorna och ta bort fästen, mellanväggar och kärnhus. Skär fruktköttet i centimeterstora bitar.Fräs lök och paprika med olja i gryta eller kastrull. Tillsätt quorn och vänd runt. Fortsätt med paprikapulver, pressad vitlök, buljongtärning, vatten och grädde. Koka upp och red lätt med maizena. Sjud grytan 5 minuter. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Blanda skalraspet i grytan och fortsätt med mejram, kummin, salt och peppar. Koka pasta och servera blandad grönsallad eller lättkokta haricots verts till.
Recept
För 4 personer
300 g quorn i bitar2 gula lökar3 paprikor, gärna olika färger1 msk paprikapulver1 vitlöksklyfta1 tärning grönsaksbuljongrapsolja2 dl vatten2 dl mager gräddemaizena 1 tsk mejram1 krm mald kummin1 citronTill servering:500 g färsk pasta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om