Pasta med ratatouille
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Originalet ska sjuda minst en timme. Det är säkert bra, men rätten är god redan efter tio minuter eller den tid det tar att koka upp vatten och pasta.
Ratatouille kan även serveras kall. Supergod på kvällsmackan - bara som ett tips.
Skålla de färska tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen och hacka tomatköttet grovt. Skala och hacka lökarna. Skär paprika och zucchini i bitar.
Bryn på grönsakerna i olja i en stekgryta eller stor kastrull. Slå på passerade tomater och krydda med vitlök, timjan och rosmarin. Smula ner en halv tärning grönsaksbuljong. Låt allt sjuda sakta i minst tio minuter. Salta och peppra. Bjuds med pasta, riven ost och svarta oliver.
4 personer
500 g pasta
Till ratatouillen:
4 tomater
1 zucchini
2 paprikor
3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 dl passerade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
salt och svartpeppar
olivolja
500 g pasta
Till ratatouillen:
4 tomater
1 zucchini
2 paprikor
3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 dl passerade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
salt och svartpeppar
olivolja
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!