Pasta med ratatouille

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-02-09 04:00
Ratatouille är en sydfransk grönsaksröra. Från början en specialitet som lagades i och omkring staden Nice, men i dag kan man njuta ratatouille över praktiskt taget hela västvärlden.
Originalet ska sjuda minst en timme. Det är säkert bra, men rätten är god redan efter tio minuter eller den tid det tar att koka upp vatten och pasta.
Ratatouille kan även serveras kall. Supergod på kvällsmackan - bara som ett tips.
Skålla de färska tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen och hacka tomatköttet grovt. Skala och hacka lökarna. Skär paprika och zucchini i bitar.
Bryn på grönsakerna i olja i en stekgryta eller stor kastrull. Slå på passerade tomater och krydda med vitlök, timjan och rosmarin. Smula ner en halv tärning grönsaksbuljong. Låt allt sjuda sakta i minst tio minuter. Salta och peppra. Bjuds med pasta, riven ost och svarta oliver.
4 personer
500 g pasta
Till ratatouillen:
4 tomater
1 zucchini
2 paprikor
3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 dl passerade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
salt och svartpeppar
olivolja
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om