Pasta med rökt kött i ädelostsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-12-08 00:15
Rökt kött är dominant i smaken, i synnerhet om det värms. Samma sak med ädelost. Här drabbar de båda samman i en pastasås.Tänk inte normala köttportioner när det handlar om rökt kött i pastasås. Här vill vi bara få lite smak så det räcker med 150 gram till fyra personer. Tänk på att både kött och ost är salta, så vänta eller var försiktig med saltet.Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Blanda ner en matsked olivolja.Värm grädde och vatten på medelvarm platta. Smula ner ädelost och låt den smälta helt.Strimla och stek köttet lätt. Blanda bitarna i ostsåsen och red med maizena löst i vatten. Avsluta med att justera smaken med svartpeppar, några hackade färska salviablad och, vilket inte känns troligt, salt.Blanda sås och pasta och fördela i djupa tallrika eller portionsskålar. Pastablandningen kan även gratineras i ugn om man så vill. Garnera med färska salviablad före serveringen.
Recept
För 4 personer
500 g färsk pastasalt till pastan1 msk olivolja150 g rökt kött eller bacon50 g ädelost2 dl grädde2 dl vattensvartpepparmaizena till redning1 kruka salvia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om