Pasta med rökt lax i citronsås

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-04-21 06:37
Rökt lax och pasta är en härlig kombination. Men se upp - all rökt lax är hårt saltad så spola av fisken först och vänta med extra salt till sista stund.Saltet i laxen blir mer framträngande när fisken blir varm. En krämig citronsås bidrar också till att saltsmaken mildras.Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt en fiskbuljongtärning. Låt såsen sjuda sakta i fem minuter. Skölj av den rökta laxen under rinnande kallt vatten för att minska salthalten. Strimla laxen men spara några bitar till garnering. Tvätta och riv det yttersta gula skalet från en citron. Blanda raspet i såsen tillsammans med laxstrimlor och gurkmeja, den senare mest för färgens skull. Smaka av med svartpeppar.Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Lägg upp i portionsskålar och toppa med sås, några sparade laxbitar och grönsaker.
Recept
4 personer
400 g kallrökt lax1/2 purjolökTill citrongräddsåsen:2 msk smör2 msk vetemjöl3 dl vatten2 dl matlagningsgrädde1 tärning fiskbuljongdet rivna skalet från en citronsvartpeppar1 tsk gurkmeja för färgsättning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om