Pepparstek

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-11-28 00:15
På krogen är det viktigt att maten smakar det man förväntar sig. Är det pepparbiff, ja då ska det banne mig också smaka peppar.Det är viktigare att krydda såsen än själva köttet. Allt förväntas ju ätas tillsammans och då kan man steka fina köttbitar utan en massa kryddor som bara torkar ur.Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Blandningen ska helst rostas lätt, det vill säga bli ljusbrun. Tillsätt vatten, vin och grädde under vispning. Stöt pepparn lätt i mortel och vänd ner i såsen. Tillsätt kalvfond och sojakulör. Sänk värmen och sjud såsen 5-6 minuter. Smaka av med sprit, om man vill, och salt.Krydda köttet varsamt och stek det i medelvarm panna i lika delar smör och olja. Serveras med stekt potatis och helst även skivad tomat i vinägrett.
Recept
För 4 personer
4 bitar oxfilé eller utskuren biffsalt och pepparsmör och olja till stekningTill såsen:
1 1/2 msk smör1 1/2 msk vetemjöl1 dl vatten1 dl rödvin2 dl grädde2-3 msk konjak eller whisky (kan uteslutas)1 1/2 msk blandad hel peppar1 msk konc. kalvfondnågra droppar sojakulör
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om