Primörsoppa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-05-29 00:15
Riktigt varma dagar är en god soppa ett bra mål som både stillar hungern och tillför vätska. Så här års grundar vi soppan på färska primörgrönsaker.Späda grönsaker är alltid roliga att laga mat av. Soppan serveras med färska örter. Bröd, gärna med ost till, kompletterar måltiden. Ansa grönsakerna. Morötterna, om de är små, kan kokas hela med lite av blasten kvar. Större morötter delas antingen på längden eller i mindre bitar. Dela blomkålshuvudet i små buketter, strimla purjolöken. Koka grönsakerna i buljong gjord på tärning eller fond. Lägg i blomkål och morötter först, purjolöken efter några minuter och sockerärterna först i sista stund.När grönsakerna är nästan mjuka tillsätts mjölken. Koka upp och red av med vetemjöl löst i vatten som silas ned i soppan. Låt soppan sjuda ett par minuter, salta och peppra mot slutet.
Recept
4 personer
3-4 små morötter, gärna med fästet kvar1 litet blomkålshuvud1 purjolök100 g sockerärter1 liter hönsbuljong från tärning eller fond2 dl mjölk, 3 procent2 1/2 msk vetemjöl + några matskedar vatten4 kvistar färsk timjansalt och vitpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om