Restaurangägaren gör nysatsning i lokalerna

Restaurangen på gamla Rådstugugatan har stängt för gott. Men lokalerna kommer inte att stå tomma länge.
– Det är en jättestor investering, säger ägaren Majed Lahdo.

Majed Lahdo, ägare till Pappa Grappa och tidigare restaurang Ànima, berättar om de nya, stora planerna för restaurangen.

Majed Lahdo, ägare till Pappa Grappa och tidigare restaurang Ànima, berättar om de nya, stora planerna för restaurangen.

Foto: Victoria Lind

Norrköping2025-01-18 11:00

Det är sju år sedan Pappa Grappas ägare Majed Lahdo slog upp dörrarna till Ànima. Nu har restaurangen serverat sina sista gäster. Men hungriga Norrköpingsbor behöver inte misströsta, för det finns nya planer för lokalerna.

– Det som är Ànima i dag kommer att bli en del av restaurang Pappa Grappa. Tanken är att vi framöver ska satsa enbart på ett varumärke, berättar Majed Lahdo.

undefined
Restaurang Ànima låg vägg i vägg med Pappa Grappa. Nu ska lokalerna bli en del av den italienska restaurangen.
undefined
Efter åtta år stänger Ànima igen, och gör plats för en nystorsatsning från ägaren.

Satsningen innebär en ombyggnation av den numera nedlagda restaurangens lokaler. Även de delar där Matbaren i dag håller till ska få sig en uppfräschning.

– Hela Pappa Grappa Norrköping kommer att byggas om. Vi ska bygga ett nytt kök, en ny, större bar och en loungedel. I början av sommaren kan vi förhoppningsvis också börja bygga ett nytt café i tegelhuset som ligger ut mot Strömparken.

Det är en rejäl ekonomisk satsning men en som Majed Lahdo hoppas ska ge många positiva resultat, både för verksamheten och för restaurangbesökare.

– Det är en jättestor investering som vi gör för att stärka organisationen, förbättra arbetsmiljön för personalen, förbättra förutsättningarna för det nya Pappa Grappa och höja kvaliteten för våra gäster.

undefined
"Det är en jättestor investering", säger ägaren Majed Lahdo om ombyggnationen av Pappa Grappa i Norrköping.

Varför väljer ni att satsa på det i stället för att behålla Ànima?

– Vi har gått igenom väldigt tuffa år rent ekonomiskt, inte minst under pandemin. Ànima är ett fantastiskt fint koncept som vi älskar och det har gett oss väldigt många synergieffekter, men tyvärr har det inte varit ekonomiskt hållbart att fortsätta.

– Vi har inte lyckats riktigt bra med konceptet och det är lite svårt att säga vad den exakta anledningen är. Man kan alltid vara efterklok.

Tycker du att konkurrenssituationen i Norrköping har förändrats?

– Det är klart konkurrensen är väldigt hård, utan tvekan. Men vi har gått igenom ett antal år med pandemi, inflation, höga räntor, lågkonjunktur. Folk har inte lika mycket pengar i plånboken, så det skulle jag säga påverkar betydligt mycket mer, säger Majed Lahdo och tillägger:

– Men vi hoppas att det vänder snart! Då krävs det nya satsningar. Det finns ju bara två sätt, antingen satsar man eller så går man under.

undefined
Enligt ägaren Majed Lahdo har de inte lyckats med konceptet på Restaurang Ànima. "Vi har gått igenom väldigt tuffa år rent ekonomisk", säger han.

När de första gästerna kommer kunna besöka den omgjorda lokalen eller ta en kopp kaffe i Café Pappa Grappa kan Majed Lahdo inte säga helt säkert.

– Vi har inte spikat några datum, särskilt vad gäller cafédelen, för vi vet att saker och ting kan ta tid. Men vår förhoppning är att det mesta ska vara klart under 2025.

Karta: ÀNIMA
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!