Restaurangkoncern satsar i tuff bransch

Det gÄr att klara lönsamheten i den hÄrt överetablerade restaurangbranschen.

Lilla koncernen Knappingen Holding med Thomas Hallgren, satsar hÄrt, och rÀknar med lönsamhet i en tuff bransch. Foto: Michael Svensson

Lilla koncernen Knappingen Holding med Thomas Hallgren, satsar hÄrt, och rÀknar med lönsamhet i en tuff bransch. Foto: Michael Svensson

Foto: Michael Svensson

Norrköping2008-11-18 00:15
Knappingen med tvĂ„ restauranger och ett bageri/konditori, har satsat hĂ„rt de senaste fyra Ă„ren, med fyra investerade miljoner.Med nya restaurangen Östgöta Kök vid City Gross stĂ„r Ă€garna plötsligt med ett efterlĂ€ngtat storkök för att kunna ta sig in pĂ„ cateringmarknaden.- Det finns potential dĂ€r, sĂ€ger Thomas Hallgren, som tillsammans med Karin Elebring Ă€ger Knappingen Holding.För fyra Ă„r sedan slutade han och Karin pĂ„ Hilton i Linköping och började bygga en liten koncern i Norrköping. KnĂ€ppingen vid StadsmusĂ©et blev första stĂ€llet, sĂ„ kom Bagarboden i KnĂ€ppingsborg och nu stĂ„r Östgöta Kök klart.Nya restaurangen Ă€r marknadsföringsfönstret för den nya cateringverksamheten. AffĂ€rsluncherna med hög moms, lĂ„ga priser och behov av mycket personal, Ă€r svĂ„ra att fĂ„ lönsamma, men med catering ska det gĂ„.- Det Ă€r en tuff bransch att gĂ„ runt ekonomiskt i, sĂ€ger Thomas. Det Ă€r det för oss ocksĂ„.ÄndĂ„ har han och Karin investerat fyra miljoner kronor i sitt koncernbygge och den kraftiga investeringen gör att resultatet ligger ner mot 300 000 kronor.Men det ska gĂ„ att komma upp mot miljonen.- VĂ„r bransch Ă€r ju dessutom ganska lyckligt lottad nu nĂ€r allt vĂ€nder ner eftersom de allra flesta Ă€ndĂ„ unnar sig att Ă€ta ute, sĂ€ger Thomas. Det rullar pĂ„ bra.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om