Revben tandoori

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-07-17 04:00
Koka först, krydda idiskt och lägg på grillen.
Mat från olika kulturer gör det extra spännande att sätta sig till bords. Förkokning är hemligheten bakom de möra spjällen. Ett bra knep för att minska risken för torrgrillat fläskkött.
Riv färsk vitkål fint. Blanda ingredienserna till dressingen i rymlig skål. Vänd ner vitkålen och ställ kallt.
Dela revbensspjället i portionsbitar. Koka upp vatten med lök och kryddor. Sjud spjällen utan lock i 20-25 minuter. Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla
spjällen med marinaden, låt dra en timme och grilla dem 3-4 minuter på vardera sidan.
4 personer
1 kg tjocka revbensspjäll
Till förkokning:
1 gul lök
1 lagerblad
1 msk salt
5 vitpepparkorn
Till marinaden:
1 tsk mald koriander
1 msk garam masala
1 pkt saffran
1 tsk paprikapulver
1 msk riven, färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
2 röda chilifrukter, hackade
1 tsk salt
2 msk limejuice
1 msk olja
1 1/2 dl naturell yoghurt
Till cole slawsalladen:
1 vitkålshuvud
1 dl majonnäs
2 msk flytande honung
2 msk limejuice
1 msk färsk, riven ingefära
1 tsk svartpeppar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om