Rökt lax med äggröra
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Rökt fisk och äggröra passar bra ihop. Äggröran tillagas alltid vid låg temperatur för att få den rätta krämigheten. Hackad gräslök är en god krydda i äggröran. Andra förslag är färsk timjan som passar väldigt bra just i kombination med rökt fisk.
Skär laxen i tunna skivor med lutande kniv som ger större skivor eller köp färdigskivad lax.
Vispa samman ägg, grädde, salt och hackad gräslök. Sätt en tjockbottnad kastrull på spisen och lägg i en klick smör eller margarin. Äggröran ska göras på svag värme för att inte bli grynig. Därför hälls de hopvispade äggen ner i kastrullen så fort smöret smält. Låg värme och ständigt rörande med träsked som har rakt avskuren spets (för att kunna skrapa botten) är tekniken som gäller.
4 personer
500 g kallrökt lax
Till äggröran:
8 ägg
1 1/2 dl tunn grädde
1/2 tesked salt
1 msk smör
2 msk hackad gräslök (eller färsk timjan)
500 g kallrökt lax
Till äggröran:
8 ägg
1 1/2 dl tunn grädde
1/2 tesked salt
1 msk smör
2 msk hackad gräslök (eller färsk timjan)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!