Rotsaksplättar på potatis, majrovor och svamp

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-09-18 00:15
Hösten till trots, nu är tiden inne för majrovor med sin lite peppriga smak.Skala och riv lika mängd rovor och potatis och krydda med purjolök, svamp och timjan. Servera som grönsaksrätt eller till en bit kött, gärna vilt. Små majrovor med en diameter på 4-5 centimeter är även goda i gratäng tillsammans med potatis. Att blanda lika delar rovor och potatis är en fördel eftersom potatisen har mer redande effekt som får plättar eller gratäng att hålla ihop.Skala och riv potatis och majrovor grovt. Skölj och strimla purjolöken mycket fint. Hacka svamp och timjan. Krydda och blanda allt och krama samman till "bollar" som läggs het stekpanna tillsammans med lika delar margarin och rapsolja. Tryck till "bollarna" med stekspaden så den sjunker ihop till biffar. Efter någon minut vänds biffarna.Servera biffarna med salladsgrönsaker och garnera med extra timjan för smak, doft och utseende.
Recept
För 4 personer200 g potatis200 g majrovor1 dm purjolök1 dl hackad svamp, gärna vild1 msk hackad, färsk timjan1 krm saltnymald svartpepparmargarin och rapsolja till stekning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om