Sallad med grillad korv

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-08-20 04:00
Grillad korv är aldrig fel. Men ta ut svängarna ordenligt och grilla olika korvar som bjuds med sallad och gott bröd vid sidan av.
Grillad korv behöver inte serveras i bröd utan kan gärna dyka upp i helt nya sammanhang. Grilla några olika sorters korvar, dela dem i bitar och droppa dem i blandad sallad tillsammans med örter och lökbitar. Och låt ketchupflaskan stå kvar i kylen.
Pensla korvarna med olja, antingen den är neutral eller smaksatt, och stick några hål i skinnet för att undvika att de spricker. Grilla korvarna och vänd dem lite då och då för bästa resultat.
Blanda salladsgrunder direkt på tallrikarna. Tillsätt bitar av halva körsbärstomater, gurk- och lökbitar samt färska örtkryddor som timjan och bladpersilja.
Dela korvarna i bitar och fördela dem över salladsgrönsakerna. Serveras med god senap och gärna en bit gott bröd.
4 personer
3-4 olika sorters korv, exempelvis falukorv, kabanoss, chorizos och bratwurst
1-2 msk rapsolja alternativt färdig grillolja
Till serveringen:
blandad sallad med olika sorters sallad, körsbärstomater, gurka, röd lök, bladpersilja och färsk timjan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om