Senapssås till fisk
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Senap är en god krydda till fisk. Det känner alla sydsvenska lutfiskälskare till. Nu behöver vi inte vänta till julen för att få njuta kombinationen kokt fisk och senap. En god senapssås passar alldeles utmärkt till all kokt vitfisk.
Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk, grädde och vin eller vatten till slät sås. Lägg i en fiskbuljongtärning och låt såsen sjuda fem minuter. Smaka av med senap, salt och vitpeppar mot slutet. Såsen kan färgas gul med gurkmeja.
Fiskfiléer kokas varsamt under lock i saltat vatten. Överkoka inte utan bättre att koka upp, dra till sidan och låta fisken efterkoka i det heta vattnet 1-4 minuter beroende på tjocklek. Bjuds med stekta brödsnittar, ärter och kokt potatis.
4 personer
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1 dl grädde
1 dl vitt vin eller vatten
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk ljus senap
salt och peppar
ev. lite gurkmeja till färgsättning
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1 dl grädde
1 dl vitt vin eller vatten
1 fiskbuljongtärning
1-2 msk ljus senap
salt och peppar
ev. lite gurkmeja till färgsättning
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!