Under onsdagen fick Morad Morad på Il Cibo ett samtal från företaget Söderstaden i Östergötland. De skulle ha konferens och beställde 40 pizzor till torsdagskvällen. Kökschefen Christer Kähi tyckte att de skulle börja två timmar innan pizzorna skulle vara färdiga. Morad nöjde sig självsäkert med en halvtimme, trots att restaurangen var fullbokad.
– Jag har bakat pizzor i 15 år nu. Det är klart att jag har blivit snabb, berättar Morad som var med och startade restaurangen.
Stenugn
Morad står framför stenugnen i gult tegel när han berättar om hur leveransen gått till. Det är en toppmodern ugn, men för att den skulle få rätt karaktär är den klädd i tegel från ett gammalt hus.
– Med den här ugnen behöver pizzorna vara inne i en eller två minuter, inte mer. På en vanlig pizzeria kan pizzan behöva vara i ugnen i tre minuter. Det gör skillnad, säger Morad.
– Vi får plats med åtta pizzor i den, så du förstår att det kan gå fort, fortsätter Christer.
Rekord
När pizzorna var packade och klara körde Morad själv ut dem till konferensen, där besökarna ska ha varit mycket nöjda. Det var Morad noga med att följa upp dagen efter.
– Jag har alltid varit sån att om jag ser att någon annan gjort något, bakat pizza snabbt till exempel, då vill jag också göra det. Gärna ännu snabbare, säger Morad som tror att kvällens bakning blev ett personligt rekord.
– Jag ser ingen anledning till att försöka sätta nya rekord, jag vill hellre låta maten ta tid.