Snabb paella

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-11-25 00:15
En riktig spansk paella tar halva dagen att laga. Här tar vi genvägen via kyckligfilé och korv.Säg paella till två spanjorer och de kommer med största sannolikhet att berätta om två nästan helt olika rätter. Paella varierar från gryta till gryta. Möjligtvis har de saffransriset gemensamt.Fräs hackad lök, saffran och ris med olja i kastrull. Tillsätt 7 dl vatten och koka under lock. Blanda den kalla såsen.Stek bitar av kyckling, korv och paprika i olivolja. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar. Koka musslorna i saltat vatten (eller utgå från förkokade musslor).Blanda ärter i riset och lägg upp på stort fat. På risbädden läggs kött, korv, paprika och musslor. Garnera med timjan och bjud kall vitlökssås till.
Recept
För 4 personer3 dl ris 1 rödlök1 kuvert saffran200 g kyckling 200 g kryddig korv100 g musslor2 röda paprikor 2 dl frysta ärter olivolja 2-3 vitlöksklyftor salt och peppar 5-6 kvistar färsk timjanTill såsen2 msk majonnäs2 dl crème fraiche1-2 vitlöksklyftor1 msk hackad persiljasalt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om